Werking

Sportieve structuur

De werking is onderverdeeld in verschillende groepen die werken met een jaarplan en doelstellingen. Op deze manier bieden we al onze leden, met uiteenlopend talent en ambitie,een plaats waar ze watersport kunnen beoefenen op competitieve of recreatieve wijze.

Watergewenning en zwemschool

Het doel van de zwemschool is uw kind op een fijne maar veilige manier de zwemtechnieken van vrije slag, rugslag en schoolslag aan te leren. Onze club leert uw kind deze genormeerde zwemstijlen aan op een gestructureerde manier.

Watergewenning

De kinderen in deze groepen starten in het instructiebad.

Eendjes

Deze kinderen dragen een gele badmuts. Ze leren op een speelse manier waterangst te overwinnen en zich voort te bewegen in het water.

Zeepaardjes

Deze kinderen dragen een paarse badmuts. De kinderen leren hier statisch drijven op zowel buik- als rugligging.

Zwemschool

Zeesterren

Deze kinderen dragen een oranje badmuts. Ze leren dynamisch drijven. Hier wordt de crawl beenweging aangeleerd op zowel buik- als rugligging.

Kikkers

Deze kinderen dragen een groene badmuts. In deze groep wordt schoolslag benen aangeleerd op zowel buik- als rugligging.

Visjes

De kinderen verlaten het instructie bad en leren verder zwemmen in het competitie bad.Deze kinderen dragen een rode badmuts. In deze groep wordt de volledige coördinatie van schoolslag aangeleerd.

Pinguins

Deze kinderen dragen een witte badmuts. In deze groep wordt de volledige coördinatie van rugslag, keerpunt schoolslag, induiken en tuimelen in het water aangeleerd.

Jeugdkern Paco

Jongeren maken kennis met het grote bad en worden vertrouwd met zwemafstanden van100 en 200m. Er wordt getraind met aandacht op het aanleren van de basis van vrije slag,verbeteren van schoolslag en rugslag, alsook starten en keerpunten.
Verantwoordelijke : Herbert Ingels

Jeugdkern Pre-Competitie

Trainen met het oog op competitie of voorbereiding ervan. Doel is om basiskennis van de verschillende zwemstijlen te verfijnen (algemene techniekverbetering). Trainingen worden afgestemd op het verbeteren van de basisconditie, grotere zwemafstanden staan dus regelmatig op het menu. De basis voor vlinderslag wordt hier gelegd. Blijvend aandacht op starten en keerpunten. In deze groep zitten zowel licentiehoudende als niet-licentiehoudende zwemmers. Deelname aan Paco wedstrijden wordt gestimuleerd en hier kan voor het eerst ook geproefd worden
van "echte" competitie bij licentiehouders.
Verantwoordelijke : Danny Van Pestel


VWZ competitiekernen 1 en 2

Waar de beste 'oudere/rijpere' zwemmers samen trainen, vanaf ten vroegste eendje. Zwemmers die toetreden beschikken over een zwemlicentie met het oog op regelmatige deelname aan wedstrijden. Trainingen worden afgestemd op competitiewerking, verfijning van zwemtechniek en verbeteren van conditie, uithouding en snelheid.
Verantwoordelijke Competitie 1: Dirk De Maeyer
Verantwoordelijke Competitie 2: Luc Luyckx

Recreanten

Waar jongeren op een ongedwongen manier samen kunnen oefenen en genieten van de zwemsport. Zwemmers die toetreden hoeven geen zwemlicentie te hebben tenzij ze toch wensen deel te nemen aan sommige wedstrijden. Trainingen worden afgestemd op onderhoud van de conditie en zelfstandig werken.
Verantwoordelijken : Luc Luyckx en Dirk De Maeyer

Masters

Waar volwassenen op een ongedwongen manier samen kunnen bewegen en genieten van de zwemsport. De zwemmers hoeven geen zwemlicentie te hebben indien ze niet aan wedstrijden deelnemen. De trainingen worden afgestemd op techniekverfijning en opbouw van de conditie. In deze groepen wordt deels onder begeleiding en deels zelfstandig gewerkt.
Verantwoordelijke: Dirk Duymelinck.

Meer gedetailleerde info over wat je als zwemmer allemaal moet kunnen per groep kan je terug vinden in onze informatiebrochure.

Onze openingsuren vind je hier terug

Kalender


Geen evenementen
Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider